”INFOINVENT-2013” nemzetközi szellemitulajdon-védelmi kiállítás és konferencia a moldovai Kisinyovban

2013. november 19-22.

 

Tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre az "INFOINVENT" a Moldovai Köztársaság fővárosában, Kisinyovban 2013. november 19-22. között.

Az INFOINVENT nemzetközi szellemitulajdon-védelmi kiállítást kétévente közösen rendezi meg a Moldovai Állami Szellemitulajdon-védelmi Ügynökség (AGEPI), a Moldovai Nemzetközi Kiállítási Központ (Moldexpo) és az Innovációs és Technológiatranszfer Ügynökség (AITT) a Moldexpo területén.

Az INFOINVENT célul tűzte ki az innovációs tevékenység támogatását, az innovációba és a technológiatranszfer tevékenységbe történő beruházások előmozdítását, a találmányok, új technológiák megvalósításának elősegítését, továbbá a regionális és nemzetközi tudományos és műszaki együttműködés fejlesztését, valamint az üzleti-tudományos partnerkapcsolatok kialakításának ösztönzését.

Az INFOINVENT keretén belül egy innovációs konferencia is megrendezésre kerül, amelyen elismert szakértők és a szakmát gyakorlók osztják meg tudásukat és elképzeléseiket az innovációs potenciál kialakításának, növelésének és védelmének kérdéseiről. Az esemény találkozóra hívja a K+F közösséget és azokat a vállalatokat, amelyek az üzleti tevékenységüket innovatív projektekre kívánják építeni.

A több mint 400 résztvevő között lesznek az Európai Szabadalmi Hivatal, a Szellemi Tulajdon Világszervezete, a K+F intézmények, valamint moldáv kollégáikkal együtt például a román, ukrán, orosz innovációtámogató szervezetek képviselői.

További információ található a http://www.infoinvent.md honlapon.

2013/07/05